Bärpaj
Ja Fiffi kom ju förra veckan hit med en ananaspaj som jag blev helt frälst i!! Såå gott. Så jag var ju tvungen att prova det jag oxå. Så i helgen bakade jag ananaspaj men idag bakade jag Blåbär & Hallonpaj. Mumma =)
RECEPT Fruktpaj
Deg: 150g smör
3 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Fyllning: 1 burk créme fraiche (2dl)
1 ägg
1/2dl socker
1 tsk vanliljsocker
1 burk krossad ananas / 1 påse frysta bär (hallon, blåbär, björnbär osv)
1. Blanda alla ingredienser i degen och tryck ut i en pajform. Ställ in i kylen.
2. Låt ananasen/bären rinna av ordentligt i ett durkslag.
3. Rör ihop crème fraiche, socker, vaniljsocker och ägg.
Blanda sist i ananasen/bären.
4. Häll fyllningen i pajformen och grädda i ugn, 175°C, 20-30 minuter.
5. Låt pajen svalna och sedan servera =)
Detta är med ananas i fyllningen!
Och detta är med hallon & blåbär!
Fruktansvärt enkelt och snabbt gjort. OCH sjukt god =)
visst blev det gott med blåbär och hallon? :D
riktigt gott!!! hur mumma som helst =)
Men gud vilken söt form, vart är den ifrån?